Planet spa


Odmah na pocetku da predstavim 2 maske i 1 piling za lice iz linije Planet spa od Avona.
Imala sam jos jednu sa rizom (ona bijela tuba) ali sam je potrosila i naravno pakovanje bacila. 
Od ove 3 na slici 2 cu da pohvalim 1 da kezem iskreno da je bacanje para i vremena (bar za mene).


Ova maska kao i sve druge iz Planet spa dolaze u pakovanju od 75 ml.Kostaju oko 7 km.
 Prva maska je od Crnog blata. Pri istiskanju bas i djeluje kao da stavljamo blato na lice. Sto i jeste za nas uzbudljivo kad vidimo ovu cement boju. Nanosimo je na cistu kozu i ostavimo da djeluje 5-10 minuta.Poslije nekog vremena na licu se dosta stvrdne.I nakon toga temeljito isperemo i ocistimo lice.Odlicno apsorbira masnocu sa lica i eliminise pore. Cini kozu glatkom i mekom na dodir. 


Druga maska sa himalajskim goji bobicama. Takodjer nanosi se na cisto lice,drzi 5-10 min i poslije ispere.Dosta je tecne teksture.Kod ove maske (moje iskustvo) nisam vidjela neko djelovanje. Nije ni zatezala lice,nit je lice poslije maske bilo mekano,nit nahranjeno,..apsolutno nista.Iskreno njeno djelovanje nisam primijetila.Osim sto kad se nanese ima neki efekat hladjenja.



I posljednja tuba na ovoj slici je piling Treasures of the Desert. Koja je ocaravajuca.Pise da je gel za ciscenje lica i jeste jer u sebi ima sitno mljevene cestice koje su kao pijesak.I bas nekako i boja i miris i sitne cestice podsjecaju na pustinju.Ali ja bi dodala da pored sto je piling i skida mrtve stanice sa lica i necistoce ona ujedno i hrani kozu jer u svom sastavu ima arganovo ulje.Gel kad nanesemo ima kremastu teksturu zatim nakon utrljavanja u kozu pretvori se u ulje.Nakon ispiranja koza je mekana,njezna i onako svilenkasta na dodir.

ZAKLJUCAK: Od ove tri stvarcice 2 koje mislim ponovo uzet su ova od crnog blata i pustinjsko blago, a ova sa goji bobicama ce jos da se vuce po laticama dok je ne potrosim.

Pisite mi koje vi volite maskice iz linije Planet spa?

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Teint perfektion sleeping cream

MAGIC TEINT CREME

Kako do savrsenih PRIRODNIH noktiju?