Maximalno savrseni

U vrijeme kada su nam nametnuti ideali,kada zelimo biti svi super,svi strava,svi cool,cesto se zapitam cemu to idealizovanje?Cemu to pretjerivanje? 
Maksimalno se trudimo da budemo savrseno sredjeni,savrseno obuceni,savrseno.nasminkani,da nam slike budu top i sve da je maxi maxi. Od obrva,trepavica ,usta,sisa,...ma sve da je maksimalno.Izgubio se pojam o razlicitosti.

Zar svi trebamo izgledat isto na licnim kartama? Zar sve trebamo licit kao da nas je jedna majka rodila? Zar ne mozemo volit sebe takve kakve jesmo?

Sve umjereno i "malo" je ok pa i sminkanje kad se pretjera izgleda kao da se maska nabila na lice a da ne pricam o pretjerivanju estetskom hirurgijom.
Nisam protiv nekih dorada npr kad se udje u neku starosnu dob pa sve postane onako mlohavo rastegnuto pa da se to koriguje.Ali jesam protiv da mlade djevojke koje pocnu sa jednom plasticnom operacijom zavrse tako sto su promijenile svoj licni opis.Cemu to? Cemu tolika nesigurnost u sebe dok si mlad? Zapitam se "ako ona ne voli sebe sad dok je u najljepsem cvijetu mladosti kako li ce tek biti u po odmakloj starosti?"

Bolesno mi je citati neke postove o tome kako je neko potrosio ogromne pare da izgleda kao neka glumica il pjevacica.Haloo ti si ti. Trebas voljet sebe takvu kakva jesi! Ako sebe ne volis i ne postujes nikad u zivotu neces biti cjenjena od okoline.

Najsmijesnije mi je kod pjevacica, ono kao "ja zelim biti drugacija" a zena se slomi ulazuci u sebe da koriguje obrve,nos,kosu,stomak,guzu,...i kao ona razlicita.Pogledas lici na svoju kolegicu.I gdje ti je tu ta posebnost,gdje ti je tu tvoj personaliti kad nam ti dajes sliku svoje kolegice.

U danasnje vrijeme drustvenih mreza i osobe koje nisu iz javnog zivota pokusavaju sto vise ulozit u sebe.Niko ne ulaze u lijepe trenutke u lijepe uspomene vec u izgled koji ce se godinama opet promjenit.Htjeli mi to ili ne svi cemo ostarit.I samo ako nismo zadovoljni sa sobom stalno cemo podlijegat tim nekim zahvatima.
U vrijeme ideala zar ne trebamo idealizovat svoj zivot? Voljet sebe,voljet ljude oko sebe takve kakvi jesu!!!
Stat pred ogledalo i ne gledat samo svoje mane (jer svi ih imamo) vec gledat sta nam se sve svidja na nama.Par puta reci sebi da si lijepa i puna samopouzdanja izaci na ulicu medju svijet koji pokusava nametnuti svima isto.

Sva ista napucena usta gdje zubi ne mogu da dodju do izrazaja koliko su usne debele.Sve iste obrve koje cesto zbog pigmenta koji se unosi mijenja svoju boju i oblik (jer se koza ljusti).Sve iste grudi kao da je jedino to sto zele da se primjeti (mozda je lijepo pokazat i koliko smo pametne a ne samo da sise dolaze do izrazaja). Sve sa nadogradnjom koju peru samo kod frizera zbog teskog odrzavanja al nije bitno sto joj je 2 dana super kosa a 3 uzas prljava i rascupana,bitno je da ima nadogradnju.Ma izdrazat ce i bolove i lijekove ce piti i provest danima u bolnici i pustit da im zivot prolazi pored bolnicke sobe samo da se uradi Brazilska guza,sredjivanje jabucica,podizanje kapaka,...
 Hajde molim te sad ne reci da se pretjeruje?
Pa gdje su te zgodne zene od majke rodjene? Gdje su te instagram ljepotice iza koje ne stoji cijeli tim doktora i ostalih kozmeticara?

Nemojte sebe dovodit u situaciju da licite na druge budite posebne.Istaknite svoju ljepotu na sto jednostavniji nacin.Korigujte samo ono sto nece promjeniti vas licni opis.Njegujte svoju kozu,kosu tijelo na vrijeme pa cete biti zadovoljne vise sa sobom i u starosti.
Svaki dan ponovi sebi "NAJLJEPSA SAM"

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Teint perfektion sleeping cream

MAGIC TEINT CREME

Kako do savrsenih PRIRODNIH noktiju?